(+371) 2 2071 412 | info@organicfood.lv
Saņemt jaunumus
Aktuālie piedāvājumi

Korejas sarkanā žeņšeņa ekstrakts

Sešus gadus audzēta Korejas sarkanā žeņšeņa (Panax Ginseng C.A.Meyer) ekstrakts. Pieejamie iepakojumi : 50 g, 120 g.
€57,00

Godži ogas (280/50)

Augstas kvalitātes godži ogas par izdevīgu cenu. Tās ir bagātas ar vitamīniem un minerālvielām un atbilst augstākajiem kvalitātes standartiem.
€8,00 €7,00
Brazīlijas atmatenes sīrupa recepte

Agaricus blazei

Sastāvdaļas:

  • Brazīlijas atmatenes pulveris - 2 ēdamkarotes
  • ūdens - 650 ml
  • ābolu sula - 0,5 l
  • kanēļa stienīši-3
  • gaišais kukurūzas sīrups- 0.5 l
  • citrona sula-85 ml
  1. solis: Uzvārīt ūdeni emaljētā/nerūsējoša tērauda vai stikla traukā (nelietot vara vai alumīnija traukus), iebērt stikla traukā sēnes pulveri un apliet ar vārīto ūdeni, turēt trauku ūdens peldē vismaz 6 līdz 8 stundas un beigās sēņūdens uzlējumu izkāst.
  2. solis: Sajaukt ābolu sulu ar samaltu kanēli un uzkarsēt emaljētā/nerūsējoša tērauda vai stikla traukā (nelietot vara vai alumīnija traukus) līdz 260 grādiem, pievienot sīrupu un vārīt 5 minūtes, labi samaisīt un pievienot citronu sulu, tad vārīt 20 minūtes, noņemt no sildvirsmas un samaisīt ar 1.solī iegūto Brazīlijas atmatenes uzlējumu.
  3. solis: Atdzesēt un ievietot uzglabāšanai ledusskapī.

Lietot 2 ēdamkarotes trīs reizes dienā.

Uzmanību! Cilvēkiem, kuri cieš no cukura diabēta vai nedrīkst lietot cukuru kāda cita iemesla dēļ, šī recepte nebūs noderīga.

Brazīlijas atmatene >>

Cena : EUR 4.91

MACAMIX enerģijai un vitalitātei


Trīs pārtikas produkti, kas padara „Macamix” neaizvietojamu aktīva dzīves veida piekritēju uzturā - kvinoja, amarants un Peru maka sakne.

Kvinoja (Quinoa)

Kvinoja aug Dienvidamerikas Andu kalnos, un vēsturiski tā bija viena no būtiskākajām inku un acteku uztura sastāvdaļām pirms gadu tūkstošiem. Līdz ar spāņu iekarotāju ierašanos Dienvidamerikā, kvinojas audzēšana piedzīvoja pagrimumu 400 gadu garumā. Mūsdienās kvinoju audzē Peru, Čīlē un Bolīvijā, strikti ievērojot ekoloģiskās prasības. Kvinoja - tāpat kā amarants un savvaļas rīsi - no botānikas viedokļa ir nevis graudaugs, bet gan lapu dārzenis ar ēdamām sēklām, kuras lieto un pagatavo kā graudus. Kvinoja ir bagāta ar augstvērtīgām uzturvielām, un tādēļ – veselīga alternatīva ikdienas ēdienkartē gan brokastīs, gan pusdienās, gan vakariņās, saldajos ēdienos un bērnu uzturā.

Kvinoja satur vairāk olbaltumvielu (12-18%) un dzelzi nekā jebkurš cits graudaugs. Tas satur gandrīz ideālu šūnu attīstībai organismā nepieciešamo aminoskābju līdzsvaru. Apmēram ½ tases kvinojas nodrošina bērnu ar nepieciešamo olbaltumvielu daudzumu dienā. Tā ir bagāta ar mangānu, magnēziju, kāliju, fosforu, varu, cinku, vitamīniem E un B6, antioksidantiem un šķiedrvielām. Tajā ir vairāk kalcija nekā govs pienā, augstākais nepiesātināto taukskābju un zemākais ogļhidrātu līmenis starp graudaugiem, pie tam zems GI (glikēmiskais indekss) - cukurs nonāk asinīs lēnāk, neradot straujas cukura līmeņa svārstības.

Kvinoja nesatur glutēnu, holesterīnu un transtaukskābes. Īpaši piemērota uzturā veģetāriešiem, vegāniem, fiziski aktīviem cilvēkiem, gan maziem, gan veciem, kā arī tiem, kam ir gremošanas problēmas, celiakijas un diabēta slimniekiem.

Amarants (Amaranth)

Amarantu lietoja jau senie acteki kā produktu ar augstu uzturvērtību. Tas tika ne vien ēsts, bet arī plaši izmantots reliģiskajās ceremonijās. Indiāņu kultūrā amarants tiek dēvēts par „spēka graudiem”. Amarants ir balandu dzimtas krūmveida augs, līdz 2 m augsts, ar krāšņiem ziediem un ēdamām sēklām. Amaranta sēklas izmanto un gatavo kā graudus (identiski kvinojas sēklām). Visas cilvēka organismam svarīgās uzturvielas amaranta sastāvā ir tik sabalansētas un viegli sagremojamas, ka kosmonauti amarantu ņem līdzi un lieto kosmisko lidojumu laikā.

Amarants nesatur glutēnu un ir viegli sagremojams. Tas ir bagāts ar olbaltumvielām (15%), satur ievērojamu daudzumu lizīnu, kas atbild par pareizu tauku vielmaiņu organismā un metionīnu - divas no aminoskābēm, kuras reti sastopamas graudaugos. Amarants ir bagāts ar šķiedrvielām, kalciju, dzelzi, kāliju, fosforu, magnēziju, vitamīnu C. Tas satur tokotrienolu (vitamīna E veids), kam ir holesterīnu pazeminoša darbība organismā. Tā kā 90% pagatavota amaranta organismā tiek sagremoti, tas ieteicams pēcslimības atlabšanas periodā, kā arī badošanās un gavēšanas laikā. Amarants satur 6-8% taukskābes (pamatā - nepiesātinātās taukskābes, kas ir bagātas ar linoleīnskābi), kuras galvenokārt atrodas dīglī. Ogļhidrātu daudzums - salīdzinot ar citiem graudaugiem - par amarantu zemāks ir tikai auzās. Amarants satur vitamīnu E līdzīgā daudzumā kā olīveļļa.

Peru Makas sakne (Maca Peruvian)

Kas ir maka? Sakne, kas aug Peru, izskatās kā neliels rācenis vai redīss. Tās latīniskais nosaukums ir Lepidium Peruvianum Chacon, bet Jums tas nav jāiegaumē! Sakni sauc arī par Peru žeņšeņu, Brazīlijas žeņšeņu vai Amazones žeņšeņu, bet patiesībā tā nemaz ar žeņšeņu nav saistīta. Šo augu, ko audzē centrālo Andu kalnu rajonā 4000 m augstumā, uzskata par tik spēcīgu, ka inki atļāva to lietot tikai karaliskajai ģimenei.

Kāpēc maka ir tik īpaša? Tā satur tik brīnišķīgas barojošas vielas, ka, līdz ko Jūs sāksit to lietot, Jūs sev jautāsit, kāpēc to nedarījāt agrāk? Maka satur lielu daudzumu vitamīnu, minerālvielas, fermentus un visas svarīgākās aminoskābes. Patiesībā, tajā ir aptuveni 10% biouzņemama kalcija un aptuveni 12-14% biouzņemamu olbaltumu. Tā satur aptuveni 60 fotoķīmiskas vielas.

Kāpēc tā būtu jālieto? Kopš seno inku laikiem maka vienmēr ir lietota Peru. Mūsdienās daudzi miljoni cilvēku visā pasaulē uzzina par tās īpašībām. Tā palīdz cilvēkiem ar vīriešu impotenci, menopauzi, osteoporozi, hronisku noguruma sindromu, depresiju, menstruāliem traucējumiem un daudz ko citu. Tā “adaptējas” Jūsu organisma vielmaiņai, darbojas kopā ar organismu, lai tas atveseļotos. Sportisti lieto makas sakni, lai vairotu enerģiju, izturību un rezultātu, bīstamu steroīdu lietošanas vietā (makas dabiskie steroli palīdz veidot muskuļus). Vīrieši lieto makas sakni, lai palielinātu erektilo audu atbildi – to daudzi pat sauc par Dabisko Viagru! Makas sakni var lietot, lai uzlabotu garastāvokli un uzlabotu garīgās spējas un koncentrēšanos. Maka dabiskā veidā uzlabo izskatu - pastiprina asinsriti ādā, piešķirot tai jaunāku izskatu. Maka palīdzēs Jums stimulēt imūno sistēmu un uzlabot minerālvielu sastāvu, turklāt - dabiskā veidā.

Lielākā daļa cilvēku lieto pārtiku, kas satur mazāk minerālvielu nekā dabiskā pārtika agrākos laikos. Tas padara mūs uzņēmīgākus pret slimībām. Makas augstais minerālvielu sastāvs var palīdzēt Jums ātri kļūt stiprākiem. Maka līdzsvaro hormonu līmeni - tā nesatur hormonus, bet gan dabiski stimulē hipofīzi, kas ražo hormonu prekursorus, rezultātā paaugstinot estrogēna, progesterona un testosterona līmeni. Maka arī palīdz līdzsvarot virsnieru dziedzeru, vairogdziedzera un aizkuņģa dziedzera darbību.

Ārsti ir ziņojuši arī par to, ka maka “regulē” olnīcu funkciju. Tā ir arī efektīva sievietēm, kam izdarīta pilnīga histerektomija. Kāda paciente, kam bija ļoti zems estradiola līmenis serumā – 15, tas paaugstinājās līdz 75 tikai 2 mēnešus pēc makas lietošanas. Vairāk nekā 60 ir adekvāts līmenis pēc menopauzes. Lietojot maka pēc menopauzes, var palīdzēt virsnierēm ražot pietiekami daudz hormonus, lai izvairītos no simptomiem! Šķiet, ka tā palīdz endokrīnajai sistēmai būt līdzsvarā.

MACAMIX maka pulveris >>

Cena : EUR 12.95

„Maca Premium” - želatinizētais Makas pulveris no Peru

Ar ko tad atšķiras „Premium Maca” no parastā Makas pulvera?

Vispirms ar to, ka tā ir apstrādāta speciālā procesā, kura rezultātā saknē esošā ciete (ap 97%) tiek sašķelta un maka klūst organismam vieglāk uzņemama. Tā labāk šķīst šķidrumos, tādēļ labi izmantojama enerģijas un veselības kokteiļu un dzērienu pagatavošanā. „Maca Premium” tiek gatavota no Junin provincē audzētas, svaigā gaisā, saulē kaltētas Makas saknes. Tā ir gaiši brūnā krāsā ar izteiktu makas smaržu un dabīgu makas garšu. Pulvera mitrums ir mazāks par 7% , kas ir daudz labāks rādītājs, kā noteikts Peru standartā DIGESA (9-13%).

Maca Premium„Premium Maca”- aptuvenais sastāvs, saskaņā ar Peru standarta prasībām, ir sekojošs: olbaltumvielas- 11-13%, ogļhidrāti- 70-75%, tauki- 0.7-1.5%, šķiedrvielas- 3-5%, minerālvielas-3.5-4.5%, mitrums- 9-13% . Minerālvielu sastāvā ietilpst sekojošas, cilvēka organismam svarīgas, minerālvielas un vitamīni: kalcijs 450- 680 mg/100 g., fosfors 300-350 mg/100 g., magnijs 75-95 mg/100 g., dzelzs 7-9 mg/100 g., nātrijs 90-110 mg/100 g., kālijs 900-1200 mg/100 g.,, vitamīns C 20-30 mg/100 g., vitamīns B 1-5 mg/100 g., karotīns 0.2-0.3 mg/100 g., riboflavīns 0.65- 1.00 mg/100 g.,, niacīns 8-13.5 mg/100 g.

„Maca Premium” ražošanas proces ir sekojošs: vispirms makas saknes tiek dezinficētas, tad sasmalcinātas un, nepieciešamības gadījumā žāvētas līdz nepieciešamajam mitruma līmenim. Tālākā Makas saknes apstrāde notiek EXTRUDER iekārtā, kurā augsta spiediena un noteiktas temperatūras iespaidā makas sastāvā esošās cietes granulas sadalās un, gala rezultātā, no EXTRUDER tiek iegūts želatinizētās makas pusfabrikāts ar 8% mitruma sastāvā. Apstrādes pēdējā posmā želatinizētās macas pusfabrikāts tiek samalts un izsijāts.

Rūpīgi ievērojot ražošanas procesa noteikumus (temperatūru un spiedienu), gala rezultātā tiek iegūts augstvērtīgs, aminoskābēm bagāts, labi šķīstošs (līdz 96%) pārtikas produkts - „Premium Maca”.

Maka Premium pulveris >>

Cena : EUR 16.51